Ted Konferansları Nedir?

Her şeyin maddiyata döküldüğü çağımızda, kar amacı gütmeyen, sadece “paylaşmaya değer fikirler” mottosuyla önemli bir yere sahip olan konferanslar dizisi hakkında konuşmak istiyorum

Ted Talks   üzerinden yayın yapan bir kurumdur ve kurucusu Chris Anderson’dur. Ted Talks’un sahibi ise amazon.com’un da sahibi olan Jeff Bezos’tur. Buna rağmen hiçbir kar amacı gütmeyen kuruluş Sampling Vakfı bünyesindedir 

Ted konferansları 1984 yılında bir kere yapılmış sonra 1990 yılına kadar hiç yapılmamıştır. 1990 yılından itibaren düzenli olarak yapılmaya devam etmiştir. Ted; Technology, Entertainment and Design” yani “Teknoloji, eğlence ve dizayn” içeriklerini kapsayan kelimelerin ilk harfleriyle oluşturulmuştur. 

İlk yıllarda teknoloji, eğlence ve dizayn konularında yapılan konuşmalar şuan ideali olan, paylaşmaya değer fikirleri içeren tüm konularda yapılıyor.  

Ted konferanslarında size sunumunuz için verilen ortalama 18 dakikanız vardır. Belirlenen bu 18 dakikayı geçmeden yapmanız gereken konuşmayı, vermeniz gereken mesajı sadelik ve kesin içeriklerle vermelisiniz. 

Ted konferansları organizasyonları, benzeri kendi yerel etkinliklerini yapabilmeleri için TEDx’i yaratmıştır. TEDx ismindeki “x” bağımsız organize edilen etkinlikler anlamına gelmektedir.

Tedx konuşmacıları, TEDxReset’in çekirdek ekibi tarafından 3 ay süren uzun bir sürecin sonunda seçiliyor. Konuşmacıların, TED Global’in “paylaşmaya değer fikirler” mottosuna ve o yıl yapılacak olan TEDxReset temasına uygun olması beklenir.

Şu sıralar en çok yaptığım şeylerden birisi sanırım sürekli izlemek, dinlemek oluyor. Çünkü hem hayat hikayeleri hem de çıkarabileceğim çok ders olduğunu düşünüyorum. Bence sizler de günde en az bir video izleyerek hayat yolculuğunuzda yeni bir pencere açabilir hatta benim gibi yeni bir hobi edinebilirsiniz.

Son olarak önce sizlere en iyi yapılan ilk 10 konferansı sonra benim için farklı yere sahip olan ilk 3 konferansı paylaşmak istiyorum.
  1. Amy Cuddy – Vücut dilin benliğini şekillendiriyor
  2. Brene Brown – Kırılganlığın gücü
  3. Hannah Fry – Aşkın matematiği
  4. Guy Winch – Neden hepimizin duygusal sağlık uygulamalarına ihtiyacı var?
  5. Zak Ebrahim – Ben bir teröristin çocuğuyum!
  6. Julian Treasure – Nasıl konuşalım ki insanlar bizi dinlemek istesin?
  7. Ruth Chang – Zor seçimler nasıl yapılır?
  8. Tony Robbins neyi neden yaptığımızı soruyor
  9. Sandrine Thuret – Yeni beyin hücreleri yetiştirmek
  10. Jill Bolte Taylor’a inen müthiş içgörü darbesi

Sevgiyle kalın…

2 thoughts on “Ted Konferansları Nedir?

  1. Bu zamana kadar yapılmış etkinliklere istinaden harika bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Öyle ki her hafta -genellikle haftada 1 video- müsait oldukça mutlaka izliyorum. Bu bilgilendirici içeriğinizden ve özellikle de önerdiğiniz videolardan ötürü emeğinize sağlık.

    1. Sizin de hafızanızda yer eden videoları görmek bizleri mutlu edecektir. İyi seyirler 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Paylaş
Paylaş
Tweetle
Pin