Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, kişisel ve toplumsal gelişimimizi bilgisayarlardan, tabletlerden, telefonlardan sağlıyoruz. Bu kapsamda blog açma fikri; yeni bir hobi edinmek için, öğrendiklerinizi paylaşmak için,belki para kazanmak için kulağa cazip gelen seçeneklerden. Elbette ben de bu alanda profesyonel olmasam da deneyimlediklerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Benim de blogumu ilk açtığım zaman öncelikli hedefim öğrendiklerimi paylaşmak, kendime yeni bir sanal dünya oluşturmaktı. Evde Kal yazımda da bahsettiğim gibi tedbir amaçlı kendimizi karantinaya aldığımız bu dönemde blog açmak ve içerik üretmek hem stresi hem de can sıkıntınızı yok edebilir, sizi daha mutlu edebilir.
Blog açmak için kesinlikle yazılım ve ekstra teknik bir bilgiye ihtiyacınız yok. Sadece domain ve hosting kelimelerinin anlamlarını öğrenip, bunlara sahip olmanız yeterli olacaktır.

Blog açmak için çok yüksek meblalar değil cüzi bir miktar ödeyerek domain ve hostinge sahip olabilirsiniz.
Domain(alan adı): En temel anlamıyla tarayıcıda sitenin açılmasını, uzantılarla bitmesini sağlayan tanımlamadır. Bunlara .com ve .net örnek verilebilir.
- İnternette domain alabileceğiniz birçok satıcı var o yüzden ben isim vermek istemiyorum. Bunlardan herhangi birini kendi ekonominize göre tercih edebilirsiniz.
- Alan adınızı belirlerken etkileyici ama ulaşılabilir bir isim seçmelisiniz ki dikkat çeksin.
- Seçtiğiniz isim için domain sorgulaması yapmalısınız ki düşündüğünüz ismin kullanılabilir olup olmadığını öğrenin.

Hosting(depo): konuk etmek, ağırlamak anlamına gelir. Sahip olduğunuz domain üzerine web sitesi kurabilmek için de hosting hizmetine sahip olmanız gerekir. Böylece yazılarınızı. resim ve videolarını yani kısaca içeriklerinizi depolayabilirsiniz. Böylece sitenize ulaşılabilirliği sağlarsınız.

Domain ve hostinginizi aldıktan sonra artık sitenize girip içeriklerinizi hazırlayabilir, kendi zevkinize göre detaylandırabilirsiniz.
Bu aşamada genellikle sitenizin tasarımını öne çıkarmalısınız. Bunu bütçe ayırabiliyorsanız ilgili ajanslarla ya da WordPress’in kendi ücretsiz temalarıyla sağlayabilirsiniz.
Buraya kadar sitenizin teknik kısmıyla ilgilendiniz peki sitenizi dikkat çekici hale getirip aktif olmasını sağlamak için neler yapmalısınız?
- Öncelikli düzenli içerik üretmelisiniz.
- SEO ayarlarını öğrenmeli ve site trafiğinizi arttırmalısınız.
- Yazılarınızı site içerisindeki başka yazılarınızla linklendirerek desteklemelisiniz.
- Kategorilerinizi iyi belirlemiş olmalısınız.
- Logo beirleyin, tasarımınızı güçlendirin.