Dijital Yaşamda Kitap Okuma: E-Kitap


Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Request library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /home/u1098830/public_html/wp-includes/class-requests.php on line 24

Hayatımızın her evresinde gelişip değişirken, dijitalleşmeye verilen önem de oldukça arttı. Kitap okumak gibi uzun süredir yapılan işlerimiz de bu değişimden etkilendi. Dolayısıyla okuma alışkanlıklarımız da değişti. Ben de bu yazımda son zamanlarda deneyimlediğim e-kitap okuyucular hakkında konuşmak istiyorum.

Her zaman çok kitap okuyan birisi olarak kitap almak ve kütüphanemde onları sergilemek, kokularını içime çekmek çok önemliydi. Ancak son zamanlarda, metro, metrobüs vs derken kitaplarım yıpranmaya başladı. Bu durum beni içten içe üzerken ne yapacağım konusunda derin bir düşünceye itti.
Hem çok uzun yol gidip gelmem sebebiyle hem de tutunmanın bile imkansız olduğu anlarda kalın kitap fikrinden de uzaklaşmıştım. Asla uzaklaşmak istemediğim için e-kitap okuyuculara bir şans vermek istedim.


Yıllar önce Calibro marka bir e-kitap okuyucu denemiş ama bir türlü alışamamıştım. Denediğim model, ilk çıkanlarından olduğu için parlaklık vs gibi ayarlar yapılamıyordu. Dolayısıyla okuduğumda da muhakkak ışık açık olmalıydı. Bu, toplu taşıma için sorun olmasa da gece yatmadan önce okurken benim için ciddi bir sorundu.

dijital-yasamda-kitap-okuma-e-kitap-kalibro

Ancak yakın zamanda Kindle markasına ait bir okuyucuyu deneme fırsatım oldu. Kindle’da, Calibro aksine dokunmatik bir ekran söz konusu. Bu yüzden bana daha sessiz ve hızlı geldi. Bir de telefondan az büyük olduğu için bir dokunmatik bir tuşlu araç kullanmaktansa ikisinin de dokunmatik oluşu konfor hissettirdi.

dijital-yasamda-kitap-okuma-e-kitap-kindle


Okuyucuların, her ikisinde de yazı boyutunu değiştirebilme, kalınan sayfayı işaretleme, altını çizme gibi imkanları var.

Şu an her ikisine de erişimim var. Ancak bu yazı bir karşılaştırma ya da analizden ziyade durum değerlendirme yazısı olarak düşünebilirsiniz. E-kitap okuyucuların fiyatları ve özellikleri farklılık gösterdiği için marka önermem yanlış olacaktır. Ancak en iyi önerim, satın almadan önce denemeniz yönünde olacaktır.

Kitap okumak için her daim fırsat yaratırken şu an her boşluğumu kitap okuyarak da değerlendirebiliyorum. O yüzden yeni favorim e-kitap okuyucular !

Son olarak, kitapları nereden buluyorsun diyen arkadaşlar olacaktır. Onun için de ilgili orijinal kütüphanelerin olduğunu hatırlatır, keyifli okumalar dilerim. 😊👒

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Paylaş
Paylaş
Tweetle
Pin